Chic

För ett tag sen såg jag på tidningen Chic:s hemsida att de sökte läsare som skulle komentera en kändisoutfit. Jag mejlade direkt och fick svar att de skulle ta med mig! :) Så idag när jag kollade i tidningen såg jag att jag fanns med på ett litet hörn. Värsta kul! Iof. så syns jag ju knappt men ändå! Alla i hela sverige kan ju liksom läsa det ;D

Här är ett par bilder. Urdålig kvalitet men det är med mobilkamera.



Fattar inte varför de skrev 20 år.


Skulle komentera Kelly Osbournes Outfit:)

Har haft en underbar Jul tillsammans med släkt och vänner och i morron väntar Nyårsfirande med lite folk hos en kompis. Lägger in lite bilder på söndag när kameran kommer hem från uppsala;)

23/12

Idag är det dan före dopparedan! Jag och syrran har varit hemma hela dagen och julpysslat massor. Jag har bakat hur mycket som helst, både bröd, kakor, pepparkakshus och julgodis och Emelie har städat:)

För första året har vi köpt bingolotter så nu sitter hela familjen framför tv:n och kollar på uppesittarkvällen, mysigt!

I morron är de julafton...jaa!


Nu är min pepparkaksby klar:)

22/12

Vi är ett litet tjejgäng i Åby som sjunger i kyrkan lite då och då och det har blivit lite av en tradition av vi sjunger på julafton. I morse var det sångövning inför det men vi hade rätt mycket problem med att komma överens om vilka sånger vi skulle köra, till slut enades vi i alla fall:)

På friidrottsträningen hade vi lite avslutning idag med glögg och mackor. Nu väntar några dagars vila och sen drar det igång igen.

Bland alla julkort som vi har fått är det ett som sticker ut och är extra speciellt och det kommer från vårat fadderbarn Naveena som bor på barnhemmet Fridsro i Sri Lanka. Varje jul brukar hon skicka ett kort som hon gjort själv tillsammans med ett brev och det är alltid lika fint att läsa. Sen vi var och hälsade på henne för ca 4 år sedan har vi verkligen fått en så fin relation och hon känns nästan mer som en syster nu. Alltid lika kul att höra ifrån henne och hon verkar också uppskatta de brev hon får av oss. Känns så skönt att verkligen kunna hjälpa den här tjejen och jag uppmanar er alla att skaffa ett fadderbarn! Man skänker då lite pengar varje månad och kan på så sätt rädda ett barn från att hamna på gatan. Kolla jättegärna in den här länken för mer information om vad Fridsro bedriver för hjälpverksamhet: http://www.fridsro.org/ eller den här för att få tag i en svensk kontaktperson som kan hjälpa er att skaffa ett fadderbarn: http://www.edsbynspingst.nu/edsbynspingst/extern/sri_lanka.htm
Fridsro har fått in så många nya barn att faddrarna inte räcker till och det blir genast ett problem att få ihop ekonomin, varje ny fadder behövs verkligen! Tänk på att det är jul och då ska man vara givmild:)


Naveena hade skrivit  både på sitt språk samt skickat med en Engelsk översättning:)


Tjejen i gult är Neveena:)





Svenska idrottsgalan

För några veckor sen såg jag i Svd att de 50 första personerna (eller hur många de nu var) som skickade in ett mail till dem fick två biljetter till Svenska idrottsgalan. Jag gjorde ett försök och tydligen blev jag en av dem för idag fick jag ett brev tillsammans med två biljetter hemskickat. Är överlycklig! Känns som om man har vunnit värst tävlingen el nått :D Vet inte om platserna är så himla bra men bara att uppleva galan live i Globen kommer ju vara grymt! 17:e januari sitter jag och pappa där och vinkar till er genom Tv-rutan ;D


21/12

Idag har jag bara haft en väldigt lugn och skön dag här hemma. Har både hunnit med att slå in alla julklappar, pyssla lite, baka lussebullar och ta en fotopromenad. Nu väntar jag på Jorunn som äntligen har kommit hem till Åby! Jag ska försöka ge mig på att klippa hennes långa fina hår. Modigt av henne att våga anlita mig tycker jag men det ska nog bli bra;)

En till rolig grej dök upp i brevlådan idag:) skriver senare...




Twist and shout!

Äntligen har min efterlängtade klänning kommit! För ca en månad sen hittade jag en sida där man kunde bjuda på kläder från Idol och kunde inte låta bli att bjuda på Minnahs snygga klänning som hon hade när hon sjöng "Twist and shout"(Minnahs bästa framträdande i hela Idol btw;). Nu har alltså klänningen anlänt i min brevlåda (plus att man fick med en signerad tag...oooh;D ) och den satt perfekt! Lite kort bara, men får väl ha ett långt linne under el nått.







Idag har Pappsen och jag käkat lunch tillsammans i mysiga Knäppingsborg och även försökt få tag på en julklapp till Mamma som vi tyvärr misslyckades med, den var slut. Jag var också in en sväng på myrorna och köpte ett gäng kaffekoppar. Blev så inspirerad av Jullans idé med kaffekoppsljusstakar att jag tänkte prova att bygga ett par själv. Det får bli morgondagens pyssel tror jag:) Lunchturen och två träningar resulterade alltså i sammanlagt tre vändor till stan vilket ju var lite segt. Det är verkligen det enda negativa med att bo en bit utanför stan, man slösar så himla mycket tid på att bara åka bil fram och tillbaka hela tiden.

julgran

Nu har årets julgran fått flytta in i vårat hus och katten Wilma har redan bosatt sig under granen. Det blir hennes favoritplats varje år, hon tror nog att hon är i skogen:) Idag har vi bara ägnat åt åt sånt som hör julen till och vi har hunnit med en hel del faktiskt. Köpt julgran, julstädat, julpyntat och bakat lussebullar. Nu ska familjen slå sig ner framför tv:n och kolla på nån film tänkte vi.


Pappsen i morse när vi köpte julgran:)


klär granen...


...färdigt!


favoritkulan...en bakelse:)


julkrubban:)


18/12

Blää! Nu har jag varit förkyld i flera dagar och de är så tråkigt! Träningen var ju bara att glömma men i går kväll sågs vi ett gäng i kyrkan för att baka julgodis/pepparkakor, spela spel och se på film. Eftersom typ 80% var killar så började vi med att titta på "Family Guy" men tillslut protesterade vi tjejer och vi bytte då till "Sunes Jul". Haha, den kan man verkligen garva åt hur mycket som helst. Jullan hade med sig en "Beatlesfilm" som vi kollade på också. Var lite skum men rätt rolig faktistk:)

     

   

Idag blir det julpyssel med familjen här hemma, typ köpa julgran och baka lussebullar och så:)

fjäder

Har alltid varit emot tatueringar på nått sätt men när jag såg den här fick jag verkligen lust att ha en själv. Skulle jag någonsin göra en tatuering skllle det vara den på bilden nedan, antingen på ryggen eller på underarmen. Men jag tror jag är för feg, tänker bara att jag kommer tröttna på den och ångra mig om några år. Men de är riktigt lockande...


julshopping!

I morse åkte jag och Jullan in till stan så att vi var där direkt när affärerna öppnade. Ingen av oss hade börjat köpa några julklappar än så vi tyckte de var dags att börja. Jag fick tag på allt jag hade tänkt, julklappar till hela familjen och jag tror Jullan fick tag på det mesta med. Kunde inte låte bli att köpta lite saker till mig själv också. Hittade äntligen decoupagelim så nu tänkte jag bli lite pysslig och börja börja dekorera lådor, krukor, ljsstakar, galgar, och vasar med massa fina bilder:) Synd bara att det är så himla dyrt med pysselgrejer, ville ju ha allt inne på Panduro! :)


6 koppar för 60 kr på Myrorna.


50 kr för gamla noter inne på ett antikvariat. Hade tänkt att använda dem till decoupage men får se om jag vågar ha sönder dem, de är ju så fina.


Decoupagelim(liten burk för att lacka på glas och stor burk för lite alla möjliga material), pensel, roller och ett foto som man kan stryka fast på tyg.


Jullan köpte massa koppar på Myrorna som hon skulle limma ihop och göra ljusstakar av. Hon hade fått inspiration från nån affär där de hade sånna, kul idé:)


Lucia

Lucia är verkligen den finaste och mysigaste högtiden på året! Alla tända ljus och de fina sångerna gör att det blir en så speciell och härlig stämning och man känner sig så himla lugn på nått sätt. Tydligen finns traditionen nästan bara i Sverige och de gör den ju extra speciell och betydelsefull. Konstigt att inga andra länder har tagit efter en så fin tradition.
I morse lussade ungdomskören tillsammans med musikgymnaiset och nu får man vänta ett helt år till nästa gång! Blev lite avundjuk på musikarna som skulle ut och lussa hela dan på massa ställen, vill också ju!

Nu på kvällen hade vi i Nostalgeeks en Luciakonsert och direkt efter kom Norrköping Lucia med tärnor och sjöng. Fick mig verkligen att minnas hur himla kul det var förra året när jag var med där. Här är i alla fall några suddiga bilder från kvällen.

duktiga sånggruppen Espri




Fint!



Från förra årets Luciakröning, saknar!!


Nu blir det risgrynsgröt och vörtbröd medan svt:s inspelade luciatåg visas på tv:n :)



11/12 och 12/12

Hann inte skriva nått igår efter "julmysfesten" hos Sofia så de får bli lite bilder idag i stället. Supermysig kväll och trevlig blandning av friidrottsfolk och Sofias kompisar från skolan. Vi drack glögg(årets första), snackade lite och tävlade(vi vann!:D). Sen drog jag och syrran vidare på lite Luciavaka i kyrkan, trevligt de me:)

   

Idag i alla fall har vi haft repetition och sedan konsert med Luciakröning på kvällen. Allt gick bra och Lucian svimmade inte:) Man blir alltid så nostalgisk när man kommer in i Degeerhallen, har ju så många härliga minnen därifrån från musikklassåren. Funderade på om de kanske var sista gången man stod där nu, men hoppas inte. I morron väntar ytterligare ett luciatåg kl 08.00 och då kör vi samma program i S:t Olaikyrkan. Ska bli mysigt! Man kan inte få för mycket av Luciasånger:)




Lillkören repeterar sitt nummer, så himla söta och duktiga!:)


Konsert

Direkt efter åkte jag och pappa och kollade på Luciakröningen av Åbys Lucia i Ättertorpskyrkan. Nåtgot mindre luciatåg men mysigt de med:)

11/12 = födelsedag :)

Idag blir man 19 då...vet inte riktigt vad jag tycker om det. Vill nog helst bara stanna i åldern nu men det är ju alltid mysigt att ha en anledning att fira lite extra:) Kommer ihåg när jag var yngre att jag tyckte de var så himla jobbigt att fylla år typ sist av alla men på senare år har jag insett hur bra det är. Här om dagen t.ex. så fick jag bara betala 35 kr i stället för 55 på badhuset (åldersgräns 19 år) :). Så det har allt sina fördelar. Sen så ligger man ju liksom ett år före alla andra 91:or på nått sätt. När vi gick ut gymnasiet var jag bara 18 så jag har ju som ett extra år.
I morse kom föräldrarna och syster in och sjöng för mig:) Så länge jag bor hemma kommer de nog fortsätta med de men de hör ju faktiskt till födelsedagar så de e bara mysigt:)

Annars har vi hunnit med att julstäda lite idag och ätit födelsedagsbakelse. Gjorde en pepparkaksdeg igår som jag tänkte börja baka ut nu också. Ikväll blir det avskedsfest hos Sofia och efter det Luciavaka i kyrkan. Så jag har verkligen fullt upp på födelsedagen, men det gillas.


Fick bland annat koftan och vantarna på bilden i present:)

is

Har haft fullt upp med repeditioner inför Lucia nu på eftermiddagen/kvällen. Första repet började 15.15 och höll på till 16.45 sen fick jag springa till nästa som började 17.00 och höll på till 19.15. Men va kul det är att sjunga julsånger!! Älskar´t!

Kom gärna föresten och kolla på någon av våra konserter:
Degeerhallen 12/12, 16.00
S:t Olai 13/12, 08.00 (egentligen för Degeergymnasiet)
Hedvigs kyrka 13/12, 18.00
 
rep med Nostalgeeks i hedvigs kyrka

Jag såg också att de hade gjort en liten skridskobana framför rådhuset och så spelade de mysig julmusik. Fick känslan av att de hade inspirerats av rockefeller center i New york med skridskobanan och en stor julgran (fast här i miniatyr). Såå fint!



pepparkakshus

Kl 7  i morse drog jag och Jullan in till badhuset för att simma en timme. De e så mysigt där på morgonen när de har släkt ner, tänt ljus och spelar musik. De blev några längder men måste erkänna att jag tröttnar ganska snabbt när de gäller simning, även om de e riktigt skönt ett tag.

Sen har jag hunnit med att dekorera vårt pepparkakshus som nu äntligen är klart. Började att göra värsta noggrant men gav ganska snart upp när jag märkte att godisarna bara gled ner från huset hela tiden. Så nu ser det ut som en treåring har pyntat huset...men jag tycker det är charmigt;)
Funderar på att bygga ut till en hel by, skulle ju vara lite kul...


IKEA

Idag tog jag och Jullan pendeln till Linköping för en heldag på Ikea och Ikanohuset. Blev en riktigt lyckat tripp med både present till hennes pappa och en hel kasse full med nödvändiga saker (det mesta i alla fall) till mig. Införskaffade bla. en pall, pepparkaksformar, tavelramar, en tesil, julgranspynt m.m. Man kan lätt säga att vi till max utnyttjade deras superbilliga restaurang också. Direkt när vi kom dit började vi med en fika...kaffe/te och kanelbulle för endast 5 ynka kronor! Här har vi en förebild för stan kaféer där man får pröjsa typ 50 spänn för samma sak. Sen käka vi asgod lunch och åt efterrätt:) På eftermiddagen köpte jag ännu en liten fika:)

Efter en heldag på stan var mina ben helt döda och då kommer så klart tränaren med den briljanta idén att vi skulla få lite extra utmaning på träningen idag. 1,5 mil(!!) sprang vi och de värker fortfarande i benen.


Fika


Vi provsatt deras sköna soffor och fotöljer, lite julstämning hade de fått till också. Vi tyckte de var så hemtrevligt att vi ett tag funderade vi på om vi inte skulle försöka sova över på Ikea. Typ gömma oss i ett skåp el nått, men de blev inte så...


2:a advent

2:a advent idag! Adventsljusstaken är inköpt för några dagar sedan. Verkar var årets trend med blockljus som adventssljusstake och det hakade jag på. Tycker de e riktigt snyggt och så dröjer de ju längre innan ljusen brinner ut.
Fatet och siffrorna köpte jag på "Casa Nova" För 129 kr. Stenarna och stjärnorna hade jag hemma.



Startade dagen med en joggintur i skogen. Jag typ pulsade fram i snön så de gick inte så värst fort, men de va roligare när man fick tänka lite mer vart man satte fötterna.

Jullan var här på eftermiddagen och vi bakade pepparkakor. För första gången hade jag gjort egen deg, annars brukar jag alltd köpa färdig. De blev faktiskt mycket godare med hemmagjord måste jag säga.

   

NostalGeek-kväll!

Var iväg och träffade kören ikväll hemma hos körledaren. Vi snackade, kollade på dvd från kördraget, beställde mat och sjöng. Var riktigt trevligt! Tycker de e så kul att vi har fortsatt att träffas nu även efter att kördraget är slut, och den 13:e ska vi ju ha konsert i Hedvig kyrka som vi repar för fullt till. Problemet för mig är bara att jag har ju friidrotten som tar en väldans massa tid och ibland är de bara så svårt att veta vad man ska prioritera. Vill ju träna mycket men samtidigt känner jag att det nog är bra att ha kören att bryta av lite med ibland. De e ju bara så att jag brinner för både musik och friidrott och jag kan liksom inte välja bort det ena, men det går allt att kombinera...bara man verkligen vill:)


Kollar på dvd från Kördraget


Sångstund:)


Vi beställde supergod mat från tapasrestaurangen La Uva, rekomenderas!


Julmarknad

Pappas syster har vart här i några dagar nu och idag kom även hennes barnbarn som pluggar i Linköping, alltså våra kusinbarn. Vi ville göra nått kul och bestämde att det nya Visualiseringscentret C fick de bli:) Hade aldrig vart där förut men de va faktiskt bättre än väntat. De har bland annat en bio där inne som är precis som Kosmonova i Stockholm fast mindre och där kollade vi på nån slags rymdfilm. Sen fans också en museédel, inte jättestort de heller men de va många intressanta saker i stället. Vad jag har fatta så är det ungefär sånna saker som finns på visualiseringscentret som Medietekniklinjen i Norrköping handlar om. Verkar riktigt spännande så nu blir man sugen på att börja plugga där tills nästa höst. Är ännu inte 100% säker på den linjen men 98% kanske;)




Utställning av Lennart Nilsson med bilder tagna på foster.



Vi stannade också till vid statsmuséets julmarknad. Liten...men såå mysig! Jag köpte en fin skål och så hittade jag ett par vantar jag önskade mig i födelsedagspresent.

Man kunde göra sin egen julbock:)


Promenad

Idag har det blivit lite lussebullsbak och Jullan kom också förbi och hjälpte till lite:) Glömde nog tacka henne för de föresten, Tack Jullan!! Vi gick även en kort promenad i det härliga vintervädret:)

Lite bilder från dagen:





haha, de va så synd om den här hästen. Han skulle käka barr från en gran och all snö ramlade ner i ansiktet på honom. Stackarn! han var ju bara hungrig:/







På kvällen var de dags för träning men de var inte så värst kul att ge sig ut att springa när de var -16 grader. Vi körde i alla fall inte lika långt som vi brukar så de av ju bra, men de va riktigt kallt om kinderna.


1:a december

Äntligen december, bästa månaden på hela året! Det betyder att vintern är här på riktigt men också att julkalendern börjar idag och för första gången på flera år har jag tid att följa den. Förut har jag ju åkt till skolan vid 7 varje morgon och missat den. Okej, jag kanske förlorar alla vuxenpoäng jag någonsin intjänat när jag säger detta men jag gick faktiskt upp 7 i morse endast för att titta på julkalendern:) Få se om jag orkar fortsätta följa den men ska göra ett försök.
Funderade lite över vilka som igentligen varit de bästa julkalendrarna, här är min topp-5 lista som jag kom fram till:

1. Mysteriet på Grevoholm (överlägsen seger)
2. Sunes jul
3. Julens hjältar
4. När karusellerna sover
5. Pelle svanslös

Måste säga att julkalendrarna hade en helt annan klass förut. Men det finns kanske lite hopp i år, den verkar ändå helt okej.

Har virkat klar nästa grej nu som blev en julmorot, röd med vit blast. Nästa projekt är att virka en mössa. Men med tanke på hur den ser ut nu är jag lite orsäker på om de verkligen kommer blir en mössa, men de visar sej när den är klar:)


Va läskigt mitt lillfinger ser ut, värsta långt ju.


RSS 2.0