30/11

Man blir så himla sugen på att åka skidor nu när de har vart så fint väder och mycket snö! De e ju typ världens bästa känsla att susa ner för backarna och en av anledningarna till att vintern lätt är den bästa årstiden! Hörde föresten att de kanske skulle öppna Yxbacken snart, hoppas verkligen de! Men förhoppningsvis åker jag på ett Nyårsläger till Åre(om de inte är fullt) så då får jag iaf tillfredställa mina "skidbehov":)

Kollade i genom lite härliga pics från skidsemestar:) Vill ge mig ut i backen nu när jag ser dem!

Längdaskidor är roligt på sitt sätt också:) Men mest är de mysigt:)






Härliga gänget!

Nu blir de lite Teé (eller hur stavas de igentligen?) tror jag:)

1:a advent!

Kvällen igår i var supertrevlig, verkligen! Det var "After eight" i Vånga vilket alltid är lika mysigt. Fick med mig Jullan också vilket gjorde de extra kul:) Det började med fika (jättebilligt:)) och lite chill och sedan var det undgdomsmöte och andakt med en kille från Uppsala som var jättebra på att prata! Kul att det kom så himla mycket folk också. Det är alltid helt smockat på "after eight" och jag fattar inte hur lilla Vånga kan locka till sig så mycket folk. Helt blandade åldrar också. Jag och Jullan fick i alla fall värsta idén att vi ska starta upp nått likande i Åby, de händer jul alldrig nått för ungdommarna i kyrkan här. Vi får se om vår lilla plan kommer gå igenom:)

Idag är de ju första advent och vi söng som vanligt i kyrkan. Nu börjar verkligen nedräkningen mot julen och de brukar ju gå så himla fort bara de har blivit första advent.

Snacka om snökaos idag föresten! Vi kom inte ens upp med bilen för våran backe så vi fick ställa den nedanför gatan. Hoppas jag kan lyckas ta mig in till träningen sen bara, och så ska vi ju se Harry potter i kväll och de vill jag ju inte missa!


Adventsstjärna i vårat fönster.


Nu ska jag ut och skotta och sen tror jag jag sticker iväg och åker lite längdskidor:) de har ju inte plogat gatorna så man kan ju åka lite vart som helst.


Julmarknad:)

Idag var de dags för Julmarkand i Åbylundskyrkan:) Familjen är med där och hjälper till varenda år så det har verkligen blivit en tradition i vårt årliga julfirande:) Där finns alltid försäljning av bakverk, hantverk, lotterier, musikunderhållning och fika. Tog med mig Julia Be och sen kom Julia Br och tittade förbi ett tag också. Var riktigt mysigt som alltid!

      Scouterna säljer julgodis

Amanda och Julia Be  Joykids- gulligaste barnkören!    Lotteri

Nu ska jag åka till Vånga och gå på "After eight", blir nog trevligt:)

Virkade strutar

Nu har mina första helt färdiga virkningar blivit klara...de blev ett par små strutar. Vet inte exakt användningsområde men skulle möjligtvis kunna användas att hänga i julgranen el nått. :) Nu får jag ta nästa steg och ge mig på nått svårare, en morot kanske? Har en bok med massa figurer man kan virka och däribland en morot.



Igår när jag var på stan gick jag in i min favoritaffär. Drömgården heter den och jag kan inte gå in där utan att låta bli att köpa nått. Helst skulle jag vilja ha allt där inne! Denna gången fick ett par julgransprydnader föja med hem och båda fick jag för 35 kr, rätt bra pris tycker jag. Känner att jag redan har börjat samla på mig lite såna saker även om jag inte planerar att flytta hemifrån än på ett tag.
 
Så fina:)

Är de nån som vet vad Decoupage är? Går i alla fall ut på att klistra fast typ servetter på kurkor, lådor, möbler m.m. Provade lite idag och använde mig av tapetklister men vet inte om det är det man ska använda. Om de är nån som har provat denna teknik får han/hon gärna tipsa om vad för lim/lack man använder.


julbak

Nu var de dags att baka till julstugan igen:) Idag blev de två nya recept.




Saffranssnittar- supergoda!


Panforte à la Lena- ser goda ut men var inte så goda (det är fikon i som jag inte gillar)

rådjur

I morse tittade ett rådjur förbi och käkade lite av våra äpplen som är kvar på äppelträdet. Vi får rätt ofta besök av rådjur eftersom vi bor precis vid skogen och speciellt på vintern när de letar efter mat vid husen.

Jag blir så glad när jag tittar ut nu och ser all snö! Så himla mysigt! Men bara så länge de inte blir slask...
 

23/11

Idag har det varit bakstuga här hemma och julmusik har spelats för fullt. Mormor ska va här i en vecka nu så vi har varit hemma och bakat tillsammans, mysigt!:) Okej, jag vet att det är långt till jul och lite tidigt för julmusik men jag kan inte låta bli att fuska lite. De är ju i alla fall första andvent nu i helgen och då är det också dags för julstuga i Åbylundskyrkan. Vi är alltid med och hjälper till där så alla lussebullar och alla kakor som vi har bakat skänker vi dit till försäljning. Brukar typ bli att vi köper våra egna bakverk sen, hehe. 
Så ni som vill ha lite julstämning får komma ut till Åby i helgen:)

Måste bara säga att vi käka kroppkakor till lunch idag. Faktiskt asgott! Man kan köpa helt färdiga som man bara kokar i 8 min, går riktigt fort att göra. Sen ätar man med lingonsylt till, rekomenderas!


"Choklad och valnötskakor"


foto



Provade att panorera och detta blev resultatet. En ganksa lyckad bild efter MÅNGA försök.






























Bilder från dagens fotopromenad:) De fick bli många svartvita idag.


Nu har jag tråkigt! Tror jag ska ge mig på virkboken som jag har lånat från bibban...


Ung och bortskämd

Har inte haft nån serie/dokusåpa att följa nu på aslänge (typ flera år) men så kollade jag på första avsnittet av "ung och bortskämd" förra veckan och bestämde mig för att de var nått att följa. Så nu i käll gick andra avsnittet och den här gången skulle de jobba på ett hotell. Asså de e verkligen så himla kul att se! Visste inte att de fanns ungar som var så otroligt bortskämda! Eller de e ju inte ens ungar utan vuxna människor som låter sina föräldrar sköta precis allt åt dem (vissa har till och med flyttat hemifrån!). Men de blir ju i alla fall kul för oss tv-tittare att se när de gör bort sig (även om vissa saker känns lite uppgort med SVT redan innan, typ vad de ska säga och så). Aja, ni som har sett de vet vad jag snackar om och måste ändå hålla med mig om att Daniel lätt är den skönaste! haha, gu vad jag garvar åt honom. Fatta va kul de skulle vara att ha honom som kompis:)



På dagen så har jag träffat Jorunn och Jullan och vi lagade en asgod paj. Vi imporviserade lite men den blev riktigt god faktiskt. De känns så konstigt att inte träffa dem varje dag längre som vi gjorde under gymnasiet. Nu i kväll drog liksom Jorunn till baka till Norrtälje så henne träffar man inte på flera veckor nu:(. Men tur iaf att jag har Jullan kvar här hos mig:)

Träningen var jobbig idag! Vi körde 40 styrkeövningar på rak+ kort jogg mellan varje!


13/11

På förmiddagen åkte jag, Emelie och Jullan Br till Hageby centrum för att sjunga med kören. Luciakandidaterna presenterades där och samtidigt skulle vi sjunga (okej, inte precis samtidigt som de pratade). Vi var inte så många som kom så tror inte vi hördes så himla bra faktiskt. Men men, de va rätt kul i alla fall. Och jag sjöng en liten bit solo på "fireflies" vilket jag inte fattar hur jag vågade. Är en sån himla fegis när de gäller sånt igentligen men nu bestämde jag mig bara för att göra de:)


Här har jag samlat ihop lite grejer inför hösten/vintern för under 100-lappen. Tycker speciellt pannbandet var snyggt!
Ringen och pannbandet är från INDISKA, resten är från HM (observera den lilla volangen på den vita tröjan, gulligt:))


I kväll sticker jag nog ner till Jullan Be, kanske blir nån film eller nått.


10/11

Bakade två limpor på förmiddagen idag och de luktar fortfarande så himla gott i hela huset! Har börjat baka mer bröd på sista tiden och de e ju bara så mycket godare med hembakat än köpt! Ska försök få det till en vana att baka ett par limpor i veckan och nu har jag ju verkligen tid i alla fall.

Stack ner till jullan en stund också och vi gjorde en asgod tomatsoppa! Kollade också på Chokolat, riktigt bra film faktiskt.

Nu ska jag sticka in till stan och vara funktionär när några från Stadium ska komma till arenan och leka lite friidrott. Blir nog kul:)


råglimpor


9/11

Träffade Jullan en snabbis idag som äntligen har kommit hem från Frankrike. Hon verkar ha haft det super så jag är allt lite avundsjuk:) Kul att ha nån hemma nu igen när de flesta andra har stuckigt iväg till både Australien, Norrtälje och alla möjliga ställen.

Har också haft gitarrlektion och dagens läxa var "jag hade en gång en båt":) haha, känner att jag ligger på samma nivå som en sjuåring ungefär men de e riktigt roligt att spela faktiskt. Gör ju framsteg i alla fall:)

                              
Kul att det har kommit snö nu! De kommer säkert inte ligga kvar så många dagar till men de e ju så fint när de e alldeles vitt ute. Här hos oss är de värsta snölandskapet nu, ganska stor skillnad mot inne i stan faktiskt,.


Bröd

Har inte skrivit på ett tag nu men var hos mormor i helgen och hennes internet är inte direkt det snabbaste så orkade inte göra nått inlägg.

Började dagen med lite träning (piggar alltid upp att träna tidigt på dagen:)) och fortsatta sedan med att baka ett par olivlimpor. Blev faktiskt riktigt goda! Har också hunnit med att ta en promenad med Jullan och hennes söta hundar och tillslut blev de körsång och en träning till. Nu har Jullan hängt med på kören också vilket är superkul! Och så har vi kommit igång med julsångerna på riktigt och de e så himla mysigt! Älskar julen!
I helgen ska vi göra vårt första framträdande på stan (tyvärr blir de inga julsånger då;). Vet inte hur de låter om kören men hoppas de blir bra:) (de här är alltså inte The nostalgeeks utan ungdomskören i Norrköping som jag också är med i).

 
Vi hittade en fin och solig plats i skogen och tog lite kort:) Hoppas hösten fortsätter att vara lika underbar som den har varit!


Annie

I morse kollade jag på Annie-The musical och den slår nog de flesta andra musikaler faktiskt. För er som inte har sett den handlar den om en liten flicka som bor på ett barnhem men som får chansen att följa med en superrik snubbe hem och bo hos honom i en vecka. Och så händer de massa saker och så slutar den jättefint. Jag älskar sångerna!

                                 

I går fick jag för mig att jag ska lära mig att virka så jag lånade ett par böcker på bibban där det stårt beskrivet hur man gör. Så idag har jag suttit och pysslat lite med det. Lite framåt har jag kommit iaf men de e inte lätt! Vi ska upp till mormor i helgen så tänkte att hon skulle få lära mig lite då. Varför kan alla mormödrar sticka och virka? De e ju verkligen så att alla gamla tanter kan de. Jag vill också sitta och virka och sticka koftor åt barnbarnen när jag blir gammal så de e lika bra att jag lär mig nu.

Nu ska jag äta en bulle (hann med att baka bullar till mormor idag också) och sen ska jag träna.

Seeya!


pics2

Emelie är ju hemma på höstlov nu så då passade jag på att sno med mig henne ut och fota lite. Har velat öva att ta lite modellbilder så hon fick agera modell ett tag (de som jag är med på tog hon:). Duktigt av henne att hon orkade stå ut med mig, och kallt var de också! Men vilken snygging till lillasyster jag har;D

Jag har börjat redigera mer och mer nu också och de är ju nästan lika kul som att fota har jag märkt:)




















RSS 2.0