paj och lussebullar

Woho, äntligen är det lite vitt ute! Tydligen ska de vara minusgrader i ett par dagar nu men det skulle bli typ 6 plus igen innan jul så snön lär väl smälta bort tills dess:( Men de e bara att njuta så länge de varar:) Har haft en supermysig dag tillsammans med en del av friidrottssgänget. Vi bakade paj och lussebullar och drack glögg:)

Bjuder på ett recept på pannacotta som man har gjort lite juligt med pepparkakskross och rårörda lingon som garnering. Mycket god och lättgjord efterrätt som jag bjöd släkten på för ett tag sen:)

Vaniljpannacotta
Pannacotta
3 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
0.5 dl strösocker
pepparkakor till garnering

Kanellingon
100 g lingon
2 msk socker
0.5 tsk kanel

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min.
Häll grädden i en kastrull. Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också.
Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter.
Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinblade och krama ur lite vätska.
Lägg ner dem i grädden och rör med visp tills de har smält.
Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas.
Låt svalna och ställ sedan kallt i minst två timmar.
Rårör lingonen med sockret och kanelen.
Toppa pannacottan vid serveringen med lingonen och smulade pepparkakor.

Har massa att göra denna veckan så skrev ett schema nu så att jag inte skulle glömma nått. Ska bara komma ihåg att titta på det...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0