30/9-10


                                    

Äntligen har träningen kommit igång på riktigt igen efter typ 3 veckor uppehåll. Visst var de skönt att vila men de sista dagarna började de riktigt klia i benen. Nu vi går in i en period med mycket grundträning=jobbig träning, men även det behövs så det är bara att "hålla ut" ett tag:) Idag körde vi backintervaller i vrinneviskogen och de va sjukt många på träningen, typ 20 vilket måste vara rekord!

Annars har jag vart hemma och bakat mintbrownies idag, de blev asgoda! Kan lägga ut receptet i morron.
Var även körledare åt en barnkör i kyrkan. De hade problem med ledare så jag fick hoppa in och spela piano. Blev lite nostalgisk eftersom jag själv var med i just den kören när jag var liten.

Bilderna ovan lade jag bara in för att jag tycker de e så himla fina. Man blir liksom lycklig bara av att titta på dem:)

                              
Var duktig idag och skänkte 217 st 50-öringar till välgörenhet:) sparade några också att ha som minne.

poncho

Tycker att poncho verkar så himla mysigt! Tänkt att gå runt med en gosig filt omkring sig hela dan. Funderar därför på att köpta en men har inte bestämt mig för vilken, kanske någon av de nedan..

 
Båda kommer från HM


inspiration

 
 
Älskar de här bilderna från http://ilovetba.com/. Tycker de e supersnyggt med sammet så ska försöka hitta nån fin klänning, den nedan var inte riktigt i min prisklass:)

 

Gitarr

Först lediga dan idag och jag är helt slut! ;) har faktiskt hunnit med en hel del. Började med att jag gick upp halv 7 eftersom resten av familjen gick upp då och väckte mig. Jag missade Idol igår så det hann jag med att se på TV4-play innan jag satte igång att baka. Har lovat mormor att ta med mig till henne nu i helgen när vi ska hälsa på dem:) Sen drog jag in till stan och hade min första gitarrlektion, gick en sväng på stan, lämnade tillbaka flytvästar, köpte en gitarrbok, hämtade inramade tavlor och åkte tillslut hem med mamma. Nu ska jag fortsätta baka lite...

Måste också visa er ett par skor jag bestälde från stilsamt.se, en secondhandaffär online. Nu har jag äntligen fått dem och jag är supernöjd, de passade perfekt!

Min dag i bilder:)






Hade lite pippifeeling i dag med både flätor och pippitröja:D


Mina skor!

Båttur

Idag stack vi ut med båten för kanske sista gången den här säsongen. Eftersom vi var 8 pers och man knappt får plats 4 i vår lilla båt så sov vi inte över utan de blev bara en dagstur. Vi stannade till på en ö där vi grillade korv och tog en liten promenad. På vägen hem såg vi en säl för första gågen under hela våra båtliv. Riktigt häftigt:)

I morron är det sista dagen i skolan. Har inte sagt till någon att jag ska sluta så de kommer bli lite jobbigt att berätta, vet inte riktigt hur jag ska säga de men jag kommer väl på nått. Har iaf redan tänkt massor på vad jag ska göra om dagarna nu framöver. Var ju lite orolig för att jag skulle blir rastlös men nu ser jag istället fram emot allt jag kommer hinna med att göra. Har bla bestämt mig för att jag ska börja fota mer och så ska jag lär mig spela gitarr (anmälde mig ju till en gitarrkurs). Hittade även en nybörjarkurs i Italienska på Åhlens som jag köpte. haha, de kommer bli kul:) Sen kommer jag ju träna en hel del friidrott, så förhoppningsvis blir jag inte uttråkad:)

       









Kulturnatten

En gång om året anårdnas kulturnatten här i Norrköping och idag var det alltså dags igen. Vi åkte in hela familjen tillsammans med mina kusiner och gulliga kusinbarn. På programmet för våran del stod besök i rådhuset och ponnyridning. Vi gick även till Studiefrämjandet och jag bestämde mig för att börja ta gitarrlektioner nu när jag kommer vara ledig på dagarna. Är astaggad!

Jag var även med på ett körrep. med alla körerna som ska vara med i Kördraget.

På kvälen käkade vi hemmagjord planka, supergod!




Körrepedition.


Kusinbarnen:)


Plankan


pics



Nu har jag bestämt mig...jag hoppar skolan. De e ju ingen mening att gå kvar när jag ändå inte tycker de är kul. Så nu väntar några lugna, sköna veckor att spendera precis som jag vill innan jag antagligen börjar läsa en mattekurs på campus nästa termin. Skönt att äntligen ha bestämt sig!
Nu är det alltså fritt fram att komma med tips på vad jag ska göra om dagarna fram till jullovet:)

Halsband


Min syrra är helt galen i STORA halsband och har typ hur många som helst. Då e de tur att man bor i samma hus så att man själv också har tillgång till dem. ;) Dessa kommer bla. från: HM, Indiska, Nelly, Glitter och Ginatricot.

Paj

Skolan har en tradition att varje år ha pajtävling och idag inföll den dagen. Alla klasserna hade bakat sitt bidrag och en jury utsåg den vinnande pajen (blev inte vi tyvärr). Men de bästa av allt var att det blev pajkalas sen och alla fick äta hur mycket paj man ville:) De va gott:D


Slägga

Idag kom en gästlärare till skolan och undervisade i röst, tal och sång. De va faktiskt rätt interessant och lära sig hur man skulle prata för att anstränga rösten så lite som möjligt och därmed slita på den mindre. Vi kollade också på en film om stämbanden där de hade gått ner med en kamera i halsen så man verkligen fick sse hur de ser ut. Den va värsta rolig :) Visste ni att stämbanden egentligen är en liten gubbe med en enorm mun som sitter där i halsen och pratar och gör olika miner när man gör olika ljud? Haha, de såg i alla fall ut som de på filmen:D

Sen nu på kvällen har jag vart på mitt första träningspass på två veckor! De va även mitt första släggpass någonsin i mitt liv. Vi ska nämligen ha Castorama på lördag, och vi tänkte vara med allihop (även vi som inte är kastare) som en liten säsongsavslutning. Castorama är alltså som en mångkamp fast bara med kastgrenarna (kula, spjut, diskus och slägga). Dagens pass va i alla fall superkul men svårt!


Syrran kör några provsvingningar innan hon går in i kastburen:)



Kanin

Nu är äntligen min kanin klar som jag började sy för ett tag sen. Hittade en bok hemma med massa grejer man kunde sy av lappar så fick jag bara lust att göra just den här kaninen. Visst blev den söt? ;) De tyckte i alla fall min katt Wilma.


Valet

Nu har jag tillslut vart och röstat, väntade verkligen in i det sista. Kändes riktigt bra att får göra sin röst hörd och veta att den faktsikt är lika mycket värd som vilken annan som helst. Min enda lilla röst är med och påverkar:)
Annars har jag bara vart hemma idag och haft tråkigt, fick feberåterfall igår så de blir nog att vara hemma från skolan i morron med.
Slänger upp en outfitbild;)


kjol, tröja, halsband: HM
väska: loppis
basker: topshop

River flows in you

 





Har länge velat lära mig den här låten så jag blev superglad glad när jag hittade den på internet! Den är ju så himla fin, har fortfarande inte tröttnat på den även fast jag spelat den hur många gånger som helst och hört massa andra spelat den. Tänkte att det var lika bra att lägga upp den här på bloggen om de är nån annan som är sugen på att lära sig den.

Gosskören

Måste bara säga att gosskören var asbra!! Se den! "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" var också bra men inte i samma klass som gosskören. Kort så handlade den om en musiklärare som kommer till en internatskola med en sträng rektor och startar en kör. :)


Hett tips!! Köp den här glassen, asgod!

Radio

Igår gick jag hem tidigare från skolan för att jag inte mådde bra, visade sig när jag kom hem att jag hade 38,5 graders feber :/ Även om jag nästan är feberfri idag så stannar jag hemma. Brukar alltid vara hemma en dag extra för säkerhets skull.
Men ändå gick jag upp tidigt i morse för att kl 8 åka in till Sveriges radio östergötland och vara med i valpanelen. Vi är fyra förstagångsväljare som varit med sen april ungefär en gång i månaden, idag var den sista. Vet inte riktigt hur jag hamnade där igentligen, haha, är verkligen inte insatt i politik. Men de va typ en lärare som frågade mig och Jullan om vi kunde tänka oss att vara med i radio och snacka politik (vi råkade stå närmast ;)). Då tyckte vi bara det var en kul grej, vi visste ju inte att vi var tvugna att vara med så många gånger. Men de e skönt att de e över nu i aalla fall. Känns bara som att jag har gjort bort mig i vartenda program.
Vet föresten fortfarande inte säkert vad jag ska rösta på, de e ju så himla svårt!!

Stannade på biblioteket på vägen hem och lånade ett par filmer.


Valpanelen ;)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3797&artikel=3662155


Vet att "syskonen..." kanske är en barnfilm, men jag läste boken för många år sen och var tvungen att låna filmen också:)

lunch

Idag hade vi extra lång lunch så jag stack till Ingelsta och käkade tillsammans med mami eftersom hon jobbar precis bredvid. Vi passade även på att göra en liten shoppingrunda och då hittade jag den här tröjan på Kappahl. Gillar att det är lite gammaldags stil över den. Förut tyckte jag alltid att Kappahl var en tantaffär men nu på senare tid har de faktiskt fått in jättemycket snyggt.


?

Jag har ett lite problem. Kan verkligen inte bestämma mig hur jag ska göra med skolan, ska jag gå kvar eller ska jag hoppa av? De va ju en ren chansning att börja folkhögskola och jag hade inga förväntaningar eller nått på hur utbildningen skulle vara, jag hoppades bara att det skulle vara nått för mig. Men nu vet jag inte längre. Tycker det är lite för enformigt att göra typ samma teaterövningar hela dagarna. Visst är det kul ibland men för det mesta blir det rätt segt och jag förstår inte alltid vad syftet med övningarna är. Känns inte direkt som att man blir bättre i teater av dem. Men själva skolan är ju jättefin och OM jag slutar måste jag ju hitta på nått annat att göra på dagarna. Nån som har nått förslag? Funderar på att läsa nån mattekurs på Campus.

Idag slutade vi i alla fall med att gå ner till äppelträdgården som finns på skolan och plocka äpplen. Det är tydligen en tradition på skolan att ha en äppelplockardag. Då får varje klass ett träd att rensa på äpplen och sedan ska man baka paj. Den som gjord godast paj vinner. Pajbakningen kommer ske nästa vecka, så får se om jag går kvar då och är med på den.


Här är min fina skola:)






KM

Ikväll har jag vart iväg på Tjalves klubbmästerskap i terräng, som även är en tävling mellan orienteringsdelen och friidrottsdelen i Tjalve. Friidrotten vann med nästan 100 poäng!! Wiie!
Det gäller alltså att ta sig runt en bana på 5,3 km så snabbt som möjligt och så räknas poängen ihop beroende på vilken plats man kommer på. Alternativt så går man en bana på 2,5 km (vilket jag gjortde) om man är förkyld eller bara lat :)

Den här fina blombuketten fick jag med mig hem:)


I svampskogen









Har hört att dessa svampar ska vara mycket goda...



De blev faktiskt lite grand tillslut :)

Zara



Zara har fått in så mycket snyggt! Synd att de inte går att beställa från hemsidan.

Frukt

Jag är en riktig fruktälskare så är så glad att all frukt i trädgården börjar mogna nu.

Snart ska vi ut och plocka lite svamp, eller i alla fall leta efter svamp. Det brukar sluta med att vi hittar några små futtiga kantareller så vi får väl se hur det slutar den här gången.



Längst upp till vänster är en megastor persika, vi fick ovanligt få i år men i stället blev alla döstora.
Sen är de äpplen, plommon, päron och vindruvor.


Kjolar

Jag tycker det är jättekul att leta efter kjolar och klänningar på secondhandaffärer! Ofta hittar man sånna "mormorskjolar" och klänningar som går ända ner till fötterna men då brukar jag köpa dem ändå och sedan bara kapa dem och sy om lite hemma så att de blir kortare och så mycket snyggare. Ett jättebra tips! Man behöver inte vara duktig på att sy, de e bara att klippa av till den längden man vill ha och sedan fålla upp. Men problemet för mig är att jag köper för mycket kjolar eftersom jag tycker det är så kul så garderoben börjar fyllas nu. :) Funderar därför på att lägga upp några på tradera...får se hur jag gör.



Här är dem:) Ett par shorts fick följa med också


Medeltid i Sörping

Är precis hemkommen från Söderköping där jag var med pappa och syrran på Söderköpings gästabud. Sörping måste ju vara Sveriges mysigaste stad, lätt att jag skulle kunna tänka mig att bo där! Vi gick mest omkring på marknaden, tog en fika, åt mat och kollade på alla "utklädda". Vi var även på tournespelen. Visst var de häftigt men jag måste erkänna att det nog var lite mer för mindre barn. Blev lite segt efter ett tag.

Hittade också en "pippitröja" som jag länge har velat haft så de var kul:)
Träffade även Johanna som också var kul:)

Ikväll ska jag iväg och sjunga i kyrkan, de blir trevligt ;)









Riktiga riddare!! ;)


min nya tröja:)

Loppis

Nu i morse gick jag upp halv 8 för att vara tidigt på plats på "Himpa"loppisen. Det är roligt att bara gå och kolla men idag gjorde jag faktiskt ett par fynd:

Kjol 20 kr (ska sys om och bli lite kortare)
Väska 20 kr

Nu ska vi åka till Söderköping och gå lite på medeltidsmarknad.




TV-mys

Är hemma igen efter en liten shoppingrunda på stan. Köpte kängorna som jag hade tänkt men hittade även lite annat.

I kväll är bara jag och pappa hemma så vi funderar på att se nån bra film och laga lite god mat. Ska bli skönt att bara ha en lugn hemmakväll. I morron funderar jag på att gå på loppis så då blir det att gå upp sju ännu en morgon. Sen tänkte jag åka till Söderköping och vara med på den där "medeltidsdagen", har aldrig varit där förut så måste ju åka dit för att se om jag har missat nått. Nån som har varit där som kan säga om det är värt att ta sig dit?



Skjorta från HM
Skor från Eurosko
Strumpbyxor från HM

Med på bilderna är jag och katten Wilma :)

Stan

FREDAG! Så himla skönt :) Första helgen på typ hur lång tid som helst som jag får sova ut. Kom precis hem från skolan men ska snart ta bilen tillbaka in till stan. Tänkte köpa ett par kängor som jag har spanat in och sedan ta en sväng förbi myrorna och se om jag kan göra nått fynd. Visar sen när jag kommer hem i sånna fall :)



En blogg blir så tråkig utan bilder så här får ni en bild på lite grönsaker, tagen av mig i Västerås ;D


Liebemarlene.com





Asså ni måste gå in på den här tjejens blogg. Hon har snyggaste stilen och lägger alltid upp jättefina bilder!
Liebemarlene.com

Ännu ett collage



Har precis laddat ner ett bra program om man vill göra collage, Picasa 3. Så jag håller på och lär mig nu och gör typ massa collage. De här bilderna tycker jag e superfina!


Politik

Idag på skolan fick vi besök av representanter från alla partierna, vi ställde frågor och de svarade. Jag går ju i en teaterklass så alla vågade ju verkligen ställa representanterna mot väggen. Snacka om att de blev värsta påhoppen mot dem ibland asså, tyckte typ synd om vissa. Även fast man fick reda på en hel del har jag fortfarande ingen aning om vad jag ska rösta på. Men jag tänkte att jag skulle försöka sätta mig in lite mer innan det är dags för val.

Snart ska jag till Tjalvegården där vi ska planera för vår nya tävlingsdress. Design, mönster och så.


Höstcollage

Vet att sommaren inte riktigt är slut än men har ändå börjat smygkika på höstkläder. Gjorde ett collage av lite grejer jag hittade.  Mössa, halsduk, skärp och väska från HM  Skor från Eurosko  Jacka från Lindex  Bilden i mitten från Zara

Vet att sommaren inte riktigt är slut än men har ändå börjat smygkika på höstkläder. Gjorde ett collage av lite grejer jag hittade. 
Mössa, halsduk, skärp och väska från HM 
Skor från Eurosko
Jacka från Lindex
Bilden i mitten från Zara

Höstnytt

Roade mig lite på hm:s hemsida och plockade ihop lite snygga plagg.
Var inne på hm:s hemsida och hittade lite snyggt :) Alla bloggar ju typ om kläder så får väl också göra de;)

Kördraget

Har precis svullat i mig lite godis:) Vet att de inte är lördag men de blev över sen helgen och då är det okej;) Ni har kanske sett körslaget på tv? Nu har de dragit igång typ samma sak fast lokalt i Norrköping och jag har anmält mig. Så ska anart åka in till stan till vårt andra rep. Boka gärna biljett och kom och lyssna 31 Oktober i de geerhallen. Då är vi 6 körer som ska tävla och vi behöver era röster!! Låten vi ska sjunga är hemlig men jag kan säga att det är en schlagerlåt och ett medley:D pusss ;D

En groda

ville bara prova att lägga upp en bild så här får ni en gullig groda :)
Tada! Ville bara prova att lägga upp en bild så här får ni en gullig groda :)

Hemma igen

Nu har jag kommit hem efter att ha tävlat på mångkamsp SM i Huddingen. De va superkul och en bra avslutning på den här säsongen, nu är de slutt på tävlandet för 2010. Det blev iaf ett rejält "pers." och en fjärdeplats, bara 7 poäng från trean! Däremot kom klubbkompisen Ellinore 1:a, asgrymt!! Nu väntar två veckors vila från träning och jag känner på mig att jag bara kommer sitta hemma och vara rastlös varenda kväll. Nån som har nått tips på vad man kan göra när man inte tränar? ;) Men de ska faktiskt bli lite skönt också. Har ju varit en rätt intensiv sommar med mycket träning och tävling. Provar att lägga upp en bild också, ni lär se om de funkar...

glass

Nu har familjen åkt upp till Mormor och Morfar och lämnat mig hemma. Jag ska till Huddinge i morron för säsongens sista tävling och kunde därför inte följa med. Men de e faktsikt rätt skönt att ha huset för sig själv ibland och bara göra vad man känner för. Nu känner jag för att äta glass. Var ute och plockade björnbär förut så jag ska koka dem och hälla på. Det är typ den enklaste och godaste efterätten som finns :)

Första inlägget!

Det känns ju som att man borde skriva nått väldigt speciellt i det allra första inlägget men jag har tyvärr bara haft en tråkigt normal dag i skolan. Som vanligt har vi typ lekt hela dagen (börjar nästan tröttna på att leka...hur man nu kan göra de ;). Alla som går på skolan var uppdelade i grupper och så gick vi runt till olika stationer och gjorde saker för att vi skulle lära känna varandra...va inte så jättekul. Men vi slutade 12...de va kul :)

På vägen hem stannade jag till på Maxi och köpte mig en ny kjol och ett linne på HM. Det var jättelängesen jag köpte nånting. Bara för att jag för första gången sommarjobbade och tjänade ihop mina egna pengar har jag blivit så himla snål. Går typ och tänker så här: "om jag köper den här tröjan är det ju typ två timmars jobb och de är det ju inte värt". Men som sagt så fick jag för mig  att jag kunde unna mig lite nytt idag.

Hade gött!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0