namnsdag

Nu är jag tillbaka i hemma i Åby igen efter lite resande i Sverige. Förra helgen åkte vi upp ett gäng från Tjalve för att tävla på JSM i Stockholm. Alltid lika kul när det är SM för stämningen är alltid på topp, man hejar på varandra (mer än vanligt) och så är det lite mer runtikring själva tävlandet också. Vi bor tillsammans och på kvällen brukar vi gå ut och käka nått gott. Men tävlingarna gick bra och jag tror de flesta var mer eller mindre nöjda med helgen. Jag hade väl iof hoppats på topp 4 och därmed en finalplats men tiden räckte inte riktigt.

Efter tävlandet drog jag och Emelie direkt upp till Sälen för en veckas skidåkning som tyvärr inte riktigt blev som förväntat. Efter två dagar blev jag magsjuk och ett par dagar senare hade typ ytterligare 10 pers blivit det (vi var på ett läger med typ 40 pers). Detta resulterade i att vi fick avbryta lägret en dag tidigare än beräknat och de va ju inte så kul. Två och en halv dag skidor var allt jag hann med:/

Några bilder från de första två dagarna:

  
Hade hört talas om "väggen" som ligger i Tandådalen och det var verkligen en vägg! Var tvungen att samla mod ett tag innan jag vågade mig på att åka ner.
  


Eft jag heter Maria i andranamn har jag namnsdag idag :D

coffee for freeee!

Tack vare söta Julia så kommer jag få jobba hos "Coffecow" några gånger och idag var första passet. Hade aldrig hört talas om dem innan men det är iaf ett företag som åker runt till massa platser i Sverige och serverar gratis kaffe. Så kvart i sju i morse tog jag och Jullan bussen till Linköpings universitet där vi stod hela dagen och serverade kaffe till frusna och trötta studenter. Det var kallt men rätt kul faktistk:) I morron äre dags igen men då bara halva dagen.


Kaffet var i ryggsäcken och genom en slang med en ventil hällde man upp kaffet. Smart grej:)

På lördag åker jag till Stockholm för att tävla på SM och direkt efter det sticker vi upp till Lindvallen och åker skidor i en vecka så nu kommer jag inte ha tid att blogga på ett tag.

Seeya!


Mångkamps-SM

10.00 i morse gick starten i den första grenen som var 60 m häck. Började bra med ett tangerat pers men det följdes tyvärr upp av en usel höjdhoppstävling för min del. Resten av grenarna gick dock bra och i slutet fattades det typ 50 poäng till tredjeplatsen. Är iaf riktigt nöjd med dagen:)


Duktiga Ellinor kom tvåa!


Tårtbakartävling

Idag påbörjades Mångkamps-SM i Stadium Arena och jag har spenderat i stort sett hela dagen där. Fick i uppdrag att vara speaker idag men i morgon tänkte jag vara med och tävla i stället. Ska blir superkul!
Snart kommer Jorunn hit och vi ska laga mat och se på Mellofestivalen:)

I går var det tårtbakartävling i Vidablickkyrkan och det fick man ju inte missa. Tyvärr kom vi sist men vad gör väl de...fick ju äta lika mycket tårta ändå:)


Våran sjukt snygga tårta! Även om de andra inte tyckte att den var snygg så var den iaf godast.




9 februari

Bestämde mig för att fortsätta med gitarren i alla fall en termin till så nyss kom jag hem från årets första lektion. Stannade till på HM på vägen hem för att förhoppningsvis införskaffa ett par nya jeans och jag lyckades faktiskt hitta ett par. De är sånna där "boyfriendjeans" som ska sitta lite slappt, mycket skönare än ett par tajta tycker jag. Riktigt bra pris också! 199 kr och så hade jag presentkort på 130 så 70 spänn var allt jag gav för dem:) Men nu har jag bestämt mig för att ha köpstopp ett tag, och eftersom jag nu har uttalet mig om det på bloggen så måste jag allt se till att hålla det (secondhand grejer KAN vara ok om jag hittar nått riktigt kap).



Snart är det time för träning och tydligen skulle NT komma dit i kväll. De skulle göra nått reportage med oss som ska vara med på mångskamps-SM eftersom det ska gå här i Norrköping. Trevligt, trevligt...


7 februari

Efter en hel förmiddag med matte är man rätt slut i huvudet. Speciellt när problemen handlar om att visa att "om Greger pluggar och han får läxor" så är det så att "det är inte så att Greger inte pluggar eller inte får läxor", och för att bevisa det ska man anta att "det inte, inte så att Greger inte pluggar eller inte får läxor. Matte h säger jag bara...

Meningen var att jag skulle jobba hos mamma nu på eftermiddagen men det blev ändrade planer så jag köpte med mig en sallad till lunch och åkte hem. För att göra lite reklam för Ica strömmen (nu blir Johanna glad:) måste jag säga att deras salladsbuffe är super! Man får plocka precis vad man vill (finns massor att välja på) i en burk för 9.90 hg. Hett tips! ;D



Hammarbyspelen

Kom hem för typ en timme sedan efter en lyckad tävlingsdag i Stockholm. 60 m häck och längdhopp var det som gällde idag och lyckades slå pers i båda:) Det är alltid kul när man känner att det går framåt. Har inte kört så mycket kort häck tidigare år men har märkt nu att de faktiskt är riktigt kul så det blir det nog mer av framöver.

Träffade lite trevliga människor också som jag inte har snackat med på ett tag. Friidrott måste ju vara den enda sporten där man är kompis med sina konkurrenter och verkligen hejar på varandra. Sjukt bra tycker jag och det blir ju så himla härlig stämning!

Pappa följde med som fotograf och coach, tack för det pappsen!



 

I morron ska jag upp tidigt, tidigt för att lämna bilen på reparation vi 7(!). Efter det blir det skola, sen jobb och på det lite träning:)

Nu är det läggdags. God natt!


4 februari

Vårkänslan är på topp och jag kan inte bestämma mig för om det är bra el dåligt. Vintern är ju favvoårstiden men å andra sidan har det ju liksom vart så ett tag nu. Jaja, bara det är kallt och snö i sälen för dit sticker jag v. 8 och åker skidor.

Har idag varit hemma med pappa som är ledig från jobbet och det passade perfekt för då fick han hjälpa mig med matten. Känner att det går frammåt iaf och de är ju bra:) Snart drar jag till träningen, häck står på schemat idag.


Tröja- Beyond retro
Skjorta- Bik Bok
Byxor- Mango


2 Februari

Har jobbat hos mamma idag men hade inget mer att göra så fick sluta tidigt.
Lovade ju i går att visa vad jag hade köpt så här kommer det. Tröan och t-shirten är från Monki. Brukar typ aldrig handla där och nu slog jag till på två grejer:O Shortsen är ett loppisfynd. Levi´shorts för 10 spänn var inte så dåligt tyckte jag (fast när jag köpte det var det långa jeans).





Nu ska jag käka och sen drar jag in till stan. Först träning och sen bio:)


1 februari

Har haft fullt upp idag och både hunnit med att jobba, gå i skolan, shoppa och träna. Var ett tag sen jag gick på stan så jag passade på att uträtta lite ärenden som jag tänkt på länge. Hittade bla ett par täckbyxor och så använde jag äntligen mitt tillgodokvitto på Thörnfeldts Musik. En bok med massa låtar från olika musikaler blev det. Passar perfekt med lite nytt att spela nu när jag ändå är hemma så mycket.

Träningen var riktigt rolig idag även fast det är veckans längsta pass på typ 3 timmar. Vi körde längd och allting bara funkade så himla bra. Har haft problem med ansatsen länge men äntligen börjar den stämma. Ser vekligen fram emot helgens tävlande, då ska de bli långt! ;D


Ett av dagens inköp. Blev lite annan shopping också men visar det i morron...


RSS 2.0