27 november- första Advent

I dag är det ju som alla vet äntligen första Advent och ett steg närmare julen. Eller egentligen börjar ju julen typ nu tycker jag. Det ju i alla fall okej på riktigt att lyssna på julmusik och baka pepparkakor och allt sånt. Morgonen såg ut som den alltid gör här på första advent- ljuständning och sen körsång i kyrkan. Efter det åkte familjen in till stan och gick på julmarknad en liten stund. Fyndade lite fina ljuslyktor och bröd:)

Nu väntar vi på att en familj ska komma hem till oss på middag. Förhoppningsvis tar de med lite bilder från när de var i Tanzania för att vi ska få lite inspirtation inför vår resa dit:)


Slänger upp ett recept på de här goda Arraksbollarna som jag bakade i går kväll. Tror jag ska bjuda på dem nästa helg när släkten kommer på kalas:)



Arraksbollar ca 20 st
100 g smör el margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
ca 3 dl småkaks- och/elelr sockerkakssmulor
Arraksessens eller punch efter smak (ca 2 msk)
Garnering: chokladströssel eller rostad hackad mandel

Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst. Tillsätt kaksmulor och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med arraksessens eller punch. Ställ degen kallt en stund.
Förma degen till bollar. Rulla dem i chokladströssel eller mandel. Lägg dem i små formar och låt dem stå i kylskåp en stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0