baka baka...

Idag var det träning i Linköping direkt efter skolan. 12*200 meter stod på schemat idag, riktigt jobbigt men skönt efteråt:)

Nästa helg är det dags för årets julstuga i Åbylundskyrkan och igår passade jag på att baka lite för att skänka dit. Det blev Kokosdrömmar och Dumlekakor.


Dumlekakor
1 dl socker
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 påse Dumlekolor
1 ask Noblesseplattor
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda margarin och socker, tillsätt mjöl och bakpulver och rör ihop till en smidig deg.
Forma 28 kulor och lägg i folieformar på en plåt. Tryck ner en Dumlekola i varje form. Grädda i 10-12 min. Placera en Noblesseplatta på varje kaka så fort plåten tagits ut ur ugnen. Förvara kakorna i kylen när de svalnat eller frys in dem.

Kokosdrömmar
50 g smör
1 ½ dl rörsocker strö
1 tsk vaniljsocker
knappt ½ dl rapsolja
2 dl kocos
1½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
Sätt ugnen på 150 grader. Rör matfett, rörsocker och vanilj smidigt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Rör ner kokos och mjölet blandat med hjorthornssalt. Rulla degen till 25 runda bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt drömmarna kallna på plåten.

Kommentarer
Postat av: Linnea

Svar; Nej, inget café här inte, även om det är lite av en dröm! Det som bakas det äts upp här hemma av familj och vänner. Hehe, en morotskaka räcker kanske 1-2 dagar här hemma, så det är aldrig nån fara att kakan ska hinna bli dålig! ;)



Kram!

2011-11-23 @ 22:39:42
URL: http://baktokig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0