Kördraget!

Jaaaa! The Nostalgeeks slutade alltså som segrare i Kördraget 2010! Kände riktigt hur tävlingmänniskan kom fram när vi vann, blev döglad! :D
Shit vad vi har slitit för att få framföra de här två låtar på en enda kväll men snacka om att de var värt varenda timme av övning! Så j*kla (jag brukar inte svära) häftigt att få stå för typ 1200 pers och köra segernummert La voix en gång till (publiken till och med stod upp:O) :D Snacka om adrenalinkick!
Efter konserten firade vi med bubbel och sen var de dags att sega hej då. Men tror ändå inte det är sista gången vi ses. Vi har ju haft så kul ihop och blivit riktigt tajta så vi kommer säkert fortsätta att träffas och sjunga.

Kolla in länken! (ljudet ligger lite före)

http://www.youtube.com/watch?v=2yasD1DQQ6c


 
Uppsjungning


Repetition


Sista snacket innan det är dags...





Syrran kom och var hejarklack


The Nostalgeeks!


Alla sex körerna och segerchecken på 10 000 som vi bestämde ska gå till organisationen "Min stora dag".

I morron äre träning 10.00 som gäller så nu ska jag sova.
God natt!

Grease!

Kom precis hem efter att ha sett Grease med några från friidrottsgänget. Musikalen är ju på sverigeturne så vi passade på att se den nu när den kom till Norrköping. Den va faktiskt riktigt bra även om den svenska verisionen inte står upp mot den riktiga. De hade typ skrivit om texterna jättekonstigt och storyn var inte ens riktigt den samma. Men kul var de och de var riktigt duktiga skådisar!


I morron har jag rep hela dan och sen på kvällen smäller de äntligen, då är det konsertdags! Känner att tävlingsnerverna börjar komma fram lite grand och är verkligen taggad till tusen!
I natt ska man ju skruva tillbaka klockan också vilket betyder att man får en timma längre sovmorgon, skönt!

God natt!

Båt

Idag var jag och pappa iväg och tog upp våran båt på land. Alltid lite sorgligt när båtsäsongen är över. Men har inte varit med vid upptagningen de senaste åren så de va riktigt mysigt att få uppleva gamla minnen igen. Vi har ju likom alltid tagit upp båten på hösten så länge jag kan minnas. Kommer ihåg när jag och syrran var små och vi alltid var tvungna att vara instängda i bilden så att vi inte skulle bli överkörda av båtlyften och att familjen alltid satt i bakluckan och åt matsäck (äggmacka skulle de vara:). Men idag var jag inte instängd utan var med och jobbade, jag slet så mycket att jag klämde mig på tummen:(





Nu ska friidrottsgänget ses hemma hos Ellinor och käka Tacos, möjligt att de blir lite Idol också:)

Seeya!

Minnahs klänning

Blev nyss medlem på en sida som liknar Tradera där man kan köpa och sälja kläder. Soko.se heter den och där läggs bla. vissa plagg från Idol ut på auktion. Jag tycker Minnahs klänning är så himla snygg så jag var tvungen att bjuda, våga inte gå in och bjuda över! ;)



Nu väntar stan och körrep.

Seeya!

hatt



Kolla in länken för att vara med att tävla om denna snygga hatt!
http://admin.nextinfashion.se/hilda/2010/10/18/tavling-2/comment-page-1/#comment-571

pilatesboll

Snart tänkte jag dra in till ingelsta och köpa ett par nya jogginskor, en pilatesboll och en reflexväst. Känner ett det är dags att köpa nya skor när de gamla är fulla med hål, relfelxvästen är bra att ha nu när de är mörkt och man är ute och springer och pilatesbollen tänkte jag ha för lite egen styrketräning här hemma (en bra början iaf att köpa själva bollen, så får jag se om jag tar nästa steg och verkligen tränar med den).

Sen åker jag nog vidare till Tjalvegården och löper ett varv i skogen. Missar träningen i kväll pga körrepeditioner så får köra lite på egen hand nu på dan i stället.


Hittade mockaskjortan på en nyöppnad loppis nära där jag bor. 20 spänn var allt jag gav för den! Tror jag stannar till där en sväng innan jag åker till Ingelsta.


Hockey m.m.

Har haft de riktgit fullt upp idag och hunnit med en hel massa saker!
Först åkte jag och några till till Himpa och körde hockey. Riktigt kul faktiskt men de räcker nog att göra det en gång om året, gör alldeles för ont i fötterna. Förstår inte hur de som kör hockey på "riktigt" kan stå ut en hel match. De slutade iaf med att jag mest fotade när de andra körde:)

Eftersom jag ändå var inne i stan och hade kameran med mig tog jag en fotopromenad längs med Motala ström och fick några fina bilder av femöresbron. Kikade även förbi på Arbetets museum. Jag gick förbi utanför och så slog de mig att jag nog aldrig rikitigt vart inne där så jag tog en sväng och kollade lite utställningar (minst 500 vuxenpoäng;).

Gillar speciellt de två första bilderna.               
                                               gammal tågstation i åby


                             
                                                                   spårområde

        


25/10

Började dagen med ett träningspass i Vrinnevispåret. Riktigt skönt att starta dagen med att röra lite på sig men fy vad kallt de var! Mötte också två sura tanter som tyckte vi sprang förbi lite för nära dem (men varför går man då mitt i spåret?!). Såklart kunde de inte låta blir att slänga ur sig en otrevlig kommentar. Usch för sånna människor, ska aldrig bli en sån suris när jag blir gammal!


  
Såg den här fina rosen i vår rabatt och var tvungen att ta fram makroobjektivet och ta en riktig närbild. Lekte lite i Gimp (redigeringsprogram) också, blev rätt häftig effekt.

Nu ska jag gå till Jorunn:)

24/10

Var hos Johanna i gårkväll som hade avskedsfest eftersom hon ska dra iväg till Australien i november. Alltid lika kul att träffa alla härliga människor från Degeertiden. Man ses ju inte så ofta nu när vi har slutat och de e ju lite tråkigt:/ Men ändå var jag tvungen att pallra mig upp ur sängen tidigt i morse för att vara på plats på Campus vid 9 för ett heldagsrep med kören. Efter 6 timmars slit var vi äntligen klara och nu tror jag faktiskt att det mesta sitter. Men kul hade vi även om man var trött i både huvud, hals och kropp den sista timmen.


En liten del av vårt roliga gäng framför vår inte allt lika roliga skola(eller den var faktikt helt okej;).

Frida

Den här tjejen är en svensk modell som har slagit igenom stort ganska nyligen och fått gått visningar runt om i världen för typ hur många märken som helst. Frida Gustavsson heter hon och är bara 17 år! Föll i alla fall helt för hennes utseende och stil. Här får ni lite inspiration.
 

 
Bilder från http://tripfontainee.blogspot.com/2010/06/b-e-utiful.html

Snö

Då var äntligen första snön här då:) Härligt! Det måste vara ovanligt tidigt att det är alldeles vitt den 22 oktober. Men jag har hört också att det ska bli den kallaste vintern på typ 40 år! Trodde inte de kunde blir värre än förra vintern. Men de gillas! På vintern ska de vara kallt och snö.



Nu ska jag äta frukost och sen packa. Sticker till kusin och kusinbarn i Stockholm i helgen.


Promenad

Dagar som den här när vädret är helt underbart vill man bara komma ut så jag bestämde mig för att ta en riktigt lång fotopromenad. Vi har en jättefin plats lite utanför där jag bor som heter Mela. Sista tre kilomterarna av vägen dit är jättefin! Då kommer man in på en liten grusväg som går genom skog och öppna åkerlandskap och tillslut kommer men fram till en scoutgård vid en sjö som alltså kallas Mela. Dit bestämde jag mig för att gå och sju kilometer och nån timme senare var jag där. Eftersom jag själv var scout när jag var liten så jag blev riktigt nostalgisk av att komma dit. Har massa härliga minnen därifrån! Tog med mig lite fika också så jag satt där i solen och fikade och bara hade det rikitgt skönt.

Fick med mig några riktigt fina och höstiga bilder hem också:)

         


tweedkavaj

Blev ändrade planer och jag drog in till stan i stället. På onsdagar är ju alla secondhandaffärer öppna så jag åkte runt till fyra olika stycken:)

Läste i en tidning att det kommer vara inne med Tweedkavaj nu i höst. Hade aldrig hört ordet Tweedkavaj innan men antar att det är kavajer med just det speciella lite grövre tyget som kallas så. Tycker i alla fall de e riktigt snyggt så nu har jag införskaffat två stycken. Först tänkte jag köpa en på Gina för 400 spänn men nu hittade jag i stället två på myrorna för sammanlagt 140 kr (kunde inte bestämma mig vilken jag skulle ta så jag köpte båda:). En var mer figursydd och en lite mer slapp. Så då tyckte jag att jag gjorde ett kap:)

Hittade ett par skor på "Erikshjälpen" och en skjorta på "Bra och begagnat" men den ska jag nog sälja på tradera. Har kommit på att de e skitkul att sälja saker där:)

Nu ska jag snart in och träna. Onsdagspassen brukar vara riktigt tuffa så ser inte direkt fram emot det.








regn

Idag är en sån där tråkigt mulen höstdag igen, precis som igår. Alltså perfekt dag för att vara inne och städa och se på film. Eftersom de inte är så fint att vara ute och fota heller ska jag ta tag i att börja läsa nån av de fotoböcker som jag har också. "Kreativ fotografering- exponering" heter en av dem, rekomenderas verkligen om man e nybörjare som jag!!

(Hörde att det ska komma snö i natt, mycket bättre än regn!)

                                     
Ny väska! grön och "fejkmocka", tycker den e snygg:)

Linne- kappahl
Skor- Eurosko
Shorts- Myrorna
Strumpbyxor- Indiska
Kofta- Åhlens
Väska- Pieces accessories

film

Hade lite dötid idag på stan och passade på att gå in på bibban. Fattar inte varför jag inte har kommit på tidigare hur himla bra det är att låna film där. 10 spänn per film och vecka kostar de bara! Jag lånade ett par komedier som jag inte har sett förut. Kanske hinner se nån av dem i morron.

Han även att köpa present till min lilla mamma som fyller år snart. Är supernöjd! Men kan inte skriva vad det är i fall hon läser:)



Dessa filmer lånade jag. Nån som har sett dem och vet i fall de är bra?

Tradera

Kom precis hem från dagens körrep och har hunnit käka lite kvällsmat (pestopasta=godaste maträtten). Det blir verkligen bara roligare och roligare på kören allteftersom vi sätter fler och fler danssteg och samtidigt lyckas hålla våra stämmor. Vår kör äger så passa er andra! (ingen ödmjukhet här inte;)

Jag har föresten funderat på att färga mina ögonbryn. Nån som gjort det tidigare och har bra/dåliga erfarenheter att dela med mig?

KOLLA GÄRNA MINA AUKTIONER PÅ TRADERA!

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=2577639&listtype=Auction


18/10

Har inte blivit så mycket bloggande nu på ett tag men jag har vart hos  min mormor och morfar träffat släkten i helgen. Men nu är jag hemma igen och väntar på att åka in till kören i stan. Vi ska repa i De geerhallen idag där konserten ska hållas sen och se så att koreografin och allt funkar där inne. Jag hörde att NT sulle komma dit också...spännande^^

Ringde till posten idag för att söka jobb som julkortssorterare men han sa att det redan var fullt. De hade frågat alla som jobbade förra året, dåligt! Tycker de e bättre om de anställer nya så fler ungdommar kan få en chans till ett jobb.



idag skolflicka ;)


Kofta- Ginatricot
Kjol- second hand
Strumpbyxor- HM
Skor- Second hand
Halsband- Glitter


bla bla...

Det är alltid så svårt att komma på rubriker. Brukar sluta med att jag skriver dagens datum bara så tänkte variera mig lite idag:)

Har inte gjort så mycket idag faktiskt. Satte väckarklockan på 08.00 men jag ångrade mig när klockan ringde och ställde fram den en timma till:) Efter frukos gick jag ut och tog lite kort och gick sedan in och bakade bullar (igen). Nyss började jag kolla på Notting Hill (som jag fått låna av Johanna) i väntan på att träningen ska börja. Tror jag ska försöka ta mig igenom en del filmer nu när jag har tid. Har inte sett så många av de filmerna som man liksom bara måste ha sett. Är det nån som har ett förslag så ge mig det:)



Kofta-HM
Linne- Ginatricot
Skor- second hand

12/10

Ännu en härlig höstdag! Har alltid sagt förut att hösten är den värsta årstiden men dagar som den här måste jag nog ändra mig. Ville bara komma ut så jag gick upp i skogen och tog lite "outfitbilder", tycker det blir så härlig effekt när solen skiner mellan träden.







Nu ska jag dra in till stan och spela gitarr.

Seeya!

Höstfina bilder

Nu har Matilda äntligen fått semester från sitt au pairjobb i Tyskland och kommit hem. Så då passade jag på att träffa henne idag:) Det var en sån himla fin höstdag så vi tog med stativet och gick ut och tog lite fina höstbilder runt om i Åby. Hon hjälpte mig sen att redigera och jag lärde mig massa knep, tack för de Mattis!

Men nu måste jag gå och öva lite gitarr, har ju lektion i morron och kan inte riktigt läxan:/

Puuusss













10/10





Hittade dessa fina bilder inne på HM:s hemsida. Allt ser så himla mysigt och höstigt ut men tyvärr verkar det mesta vara slut. Får hoppas att de får in en andra omgång. Tycker speciellt de stickade, randiga byxorna är härliga! :)


Dator

Äntligen har jag fått min efterlängtade julklapp från förra året, en bärbar dator:) Då fick jag bara ett presentkort och sen har de liksom inte blivit av att fixa själva datorn, men nu drog jag och pappa äntligen i väg till Mediamarkt. Kommer nog mest att behöva den när jag ska börja plugga men tills dess kommer jag använda  den till filmer, bilder, musik m.m.


Den här snyggingen blev de:D

Annars har jag vart iväg och tränat idag, både friidrott och med kören. Vi satte koreografin till låtarna idag och jag tror de kan bli riktigt grymt faktiskt. Vi hade en jätteduktig danstjej som hjälpte oss med stegen.


Lördag 9/10

Hej alla! Nu är jag hemma igen efter ett par dagar i skärgården. Den här gången var absolut sista för den här säsongen, termometern visade typ 10 grader inne i båten när vi vaknade i morse. Även om de har varit kallt så var de två helt underbara dagar, jag älskar havet! Vi hade supertur med vädret också som höll sig soligt hela tiden. Så soligt att jag fick för mig att ta ett sista dopp idag. Att bada 9 oktober i 11 gradigt vatten är nog rekord för mig, men härligt var det i alla fall! ;)
Vi hade tänkt åka hem i morgon men bestämde oss på eftermiddagen för att åka hem redan idag, runt 19 stack vi från ön. Båtturen hem blev jättemysig i mörkret med en alldeles stjärnklar himmel. Det känns så mäktigt att bara sitta och titta upp mot stjärnorna, man känner sig så himla liten liksom.

     
     

Men nu ska jag gå och sova i min varma sköna säng, är fortfarande inte riktigt upptinad känner jag. I morron blir det att gå upp 8 för halv 10 ska jag vara på plats i Stadium arena för ett sprintpass.

God natt!

7/10

Har haft en ganska lugn dag idag med bland annat lite bullbak(igen). Kollade också upp flygbiljetter till Düsseldorf i Tyskland den 10:e december, min kompis är au pair där nu så jag tänkte åka ner och hälsa på henne. Ska bli superkul! Väntar på att hon ska ringa nu så att vi verkligen kan spika datumet och boka biljetterna!

Träningen idag var jobbig! Vi körde distans vilket inte riktigt är min favoritträningsform(långt ord). Först uppvärmning med 5.3 km och sedan 2,5 km på tid. De var bara att bita ihop och när jag kom i mål var jag helt död. Men det bästa med sån här träning är just att man kommer i mål;) Det är så härlig känsla att verkligen ha tagit ut sig och sen bara kunna gå hem och äta nybakade kanelbullar:)

   
Jag kan inte göra ett inlägg utan minst en bild så jag slänger in ett par bilder från vårt friidrottsläger i Falun:) Bilderna är tagna av min träningskompis Ellinor högst upp i den berömda hoppbacken. :D


nytt

Har idag varit hos Johanna som hjälpte mig att fixa den nya bloggdesignen. Tycker den blev superfin:) Bilden har hon tagit när vi var i London ("Big Ben" syns i bakgrunden). Tack Johanna!
Vi lagade även en jättegod lunch, lite Italieninspirerat med parmaskinka och mozzarellaost på bröd som sedan kördes in i ugnen. Tog en sväng på stan sen innan träningen och hittade lite fint.

Nu ska jag dricka en stor kopp te och kolla lite på tv. Tips: köp tesorten "rooibos", supergod!


Gulligt linne från Ginatricot, 199 kr.


Köpte även lite smink som jag verkligen aldrig brukar göra. Men jag kände att jag behövde en bra foundation så idag slog jag till. 500 spänn(!!) gick allting på men nu kommer jag nog inte köpa smink de närmsta åren;) Försäljaren på kicks sa att borsten skulle hålla i 15 år och att de verkkligen var en bra investering så jag litade på henne och köpte även den:) Concealern följde med på köpet om jag blev medlem, så då blev jag de.

6/10

Här har jag satt ihop lite info om höstens största trender.

   
bilder från www.radarzine.com

                         
Favoriten från Chloé! Så snyggt med jeansskjorta till det beiga. Köper nästan aldrig märkeskläder men jag hämtar gärna inpiration från catwalken och köper sedan från budgetkejor som HM eller secondhand.



Chloé


Chloé


Chloé
Bra tips är att knyta ett band i läder eller siden runt halsen, supersnyggt och lätt att fixa själv!



Fårskinn är ju tydligen en av höstens grejer. Köpte en jacka från HM för ca två år sedan som jag nästan inte använt. Tror att den kommer åka fram lite oftare nu (bild längst upp till vänster i collaget).
Älskar hela outfiten på bilden i mitten och mockashortsen!


HM

Alltid hittar man nått snyggt när man går in på HM:s hemsida. Den här gången fanns en bunt nyinkommna klänningar. Tycker speciellt mycket om den svart längst upp till höger men jag använder så sällan festklänningar så det känns onödigt att köpa för mig.
Vilken tycker du är snyggast?


tradera

kommer nog lägga upp lite kläder på tradera i veckan så håll ögonen öppna :), bla. detta:

    
Blus                     Klänning            Shorta                 Klänning           Shortklänning

Nu ska jag snart in till stan och sjunga i kör. Är ju med i två körer och båda är på måndagar så jag börjar sjunga vid kvart över 4 och slutar inte förens 9. Idag skulle vi i alla fall börja sjunga jullåtar, haha, känns liite tidigt men de ska bli mysigt, älskar julen!

kanelbullens dag!


Blev så glad när jag hittade de här shortsen från Wrangler inne på myrorna i helgen. Då var de ett par hela jeans men jag tog fam saxen och "klipp klipp" så var det ett par shorts:) Har letat jättelänge i alla secondhandaffärer efter ett par med hög midja och i min storlek och nu hittade jag dem äntligen!

Mössa- Primark
Kofta- Lindex
Shorts- Myrorna
Linne- Indiska


Idag är det tydligen kanelsbullens dag. Tror inte jag orakar baka några bullar faktiskt men jag lovade ju att lägga upp receptet på mintbrownies så här kommer det:

   

Helg!



Nu ska jag dra in till stan och öva lite med vår kör inför kördraget. Sen drar jag direkt upp till mormor och morfar med familjen.

Seeya!

...

Linne- bikbok
Kavaj- Vila
Halsband- HM
Shorts- HM
Väska- Åhlens


En kompis fyller år idag så nu drar ag in till stan för att fira henne. Så här ser jag ut då.

1/10

Väntar just nu på att Jorunn, som är hemma över helgen ska ringa mig. Ska träffa tjejen för första gången på typ 6 veckor! De känns så konstigt att alla människor bara helt plötsligt försvinner. Personer som man träffat varje dag förut träffar man numera med månadsintervall, inte bra!!

Visar lite secondhandfynd så länge...


Mintgrönt är nog min nya favvofärg, bara de inte blir för mycket. Den här instoppad i en kjol och en koft till blir nog rätt gulligt.



En riktig hösttröja!


RSS 2.0