Jag diggar dig!

Matten i morse var svår. Vi gick igenom en hel del nya grejer så nu känner jag att vi kommit igång på riktigt efter ett par "introlektioner". Men det känns ändå bra för jag tänker på vilken nytta jag kommer ha av att ha gått den här kursen när jag ska börja plugga till civilingenjör till hösten. Så det är bara att hålla ut:)

Kören var riktigt rolig idag. Vi har tema R&B vilket betyder att vi sjunger låtar av kompositörer som börjar på R och B. Bellman hör ju till den kategorin och än så länge har vi kör igenom ett par låtar av honom som vi även sjöng under musikklasstiden på Haga så man blir allt lite nostalgisk. Povel Ramels gamla rapp "jag diggar dig" körde vi också. Svårt bara att få en hel kör att rappa tillsammans i takt men det kan nog gå tillslut:)


Detta får blir premiärbilden från datorns webcam, har inte provat den fören nu ;D

NIG dag 2

Tävlingarna idag gick bra och jag lyckades slutföra mitt uppdrag som speaker. Hur bra det gick vet jag däremot inte men de va rätt kul så det är nog möjligt att det blir fler tillfällen. I kväll lär jag somna gott iaf för jag är helt mör i kroppen efter att ha gått omkring en hel dag.

Nyss hade vi lite photosession här hemma med pappa som fotograf, jag som hårtorks- och reflexskärmshållare och Emelie som modell. Haha, de måste sätt rätt kul ut asså, tur att ingen såg oss.

Resultatet av vårat lilla projekt (jag har redigerat lite också):












NIG

Har precis kommit hem efter en hel dags tävlande i Stadium arena under Tjalves egen tävling "Norrköping indoor games". Dagen började bra med pers i 60 m Häck men följdes sedan upp av två underkända och ett misslyckat hopp i längden. Inte jättekul med tre kryss i protokollet:/ Men sedan gick det bra igen på stafetten (4x200m) som vi vann:D Efter det var det dags för 400 m som även det kändes riktigt bra med bara 1/10 från pers:)


Laget! :D

Köpte kinamat på vägen hem och fick med den raditionella lyckokakan.  I min stod det "En finansiell investering ger avkastning utöver dina förhoppningar". Spännande...


26 januari

Idag blev det en runda bland stans secondhandaffärer men tyvärr hittade jag inte riktigt så mycket jag hade hoppats på. Blev endast en skål men däremot en riktigt fin sådan. Jag har precis börjat samla på skålar och denna måste jag säga var ett riktigt fynd. Fin färg, snygg form och bra pris.


Den blåa var dagens fynd.



Kvällens träningspass bestod av höjdhopp och styrka. Tänkte ju vara med på mångskamps-SM (nu när det endå ska gå i Norrköping) så de senaste veckorna har det inte bara legat löpning på schemat utan lite andra grenar också.
Under styrkan sog jag pers i både knäböj och frivänd...yeeey :D


Mozart

Måste börja med att säga att klassisk musik är fett underskattat. Hittade en gammal Mozartskiva som jag har gått och lyssnat på hela dan och det är verkligen så avkopplande. Mer klassik musik!





Klänningen införskaffades på Beyond retro i Stockhom för några veckors sedan och tanken var att jag skulle sy upp den vilket jag fortfarande inte orkat/hunnit. Men i morron har jag tid så då ska jag allt ta tag i det. Tror den kan bli lite frän faktiskt. Men nu tänkte jag åka in till stan och gå en sväng på Myrorna innan tränignen börjar.

 


24/1

Sorry för den usla uppdateringen...ska bättra mig.

I morse hade vi första riktiga mattelektionen som visade sig vara mer lik en svenskalektion. Kortfattat så handlade det om hur man skriver "språkliga satser" som en kombination av bokstäver och tecken. Helskumt...
Har ingen aning om hur vi kommer använda oss av det här i fortsättningen men de blir intressant att se(hoppas jag).




Snart ska jag åka iväg till kören som drar igång igen idag. Efter det blir de träning.


Svenka Idrottsgalan 2011

Efter min första mattelektion i går som endast varade i 20 min åkte jag och pappsen upp till Stockholm för att gå på idrottsgalan. Redan vid 2 var vi framme så vi passade på att spendera några timmar i gamla stan där vi promenerade, besökte Storkyrkan (där brölloppet var i somras) och fikade. Vi hann även med ett besök på NK (bara för att det är så fint där inne:) och till sist lite mat innan det var dags att bege sig mot Globen.


Storkyrkan




På NK hängde ett plan i taket. Fick lite "Stadium Arena-feeling" (ni som vart i Stadium arena förstår vad jag menar;)


God mat och Pappa:)


GLOBEN!


Vy från våra platser. Vi satt uppe på en läktare så man såg inte direkt personerna på scenen så värst bra. Men det fanns ju storbildsskärmar och stämningen var helt fantastisk under hela kvällen.


Mäktigaste under kvällen var ändå när Lena-Maria Klingvall sjöng "You raise me up" med Nacka musikklasser som körar bakom. Tror inte jag var ensam om att få gåshud då!


Jag och Emelie fick biljetter till "Romeo och Julia" i julklapp så det var kul att få se ett litet utdrag.




Var tvungen att ställa mig rakt framför scenen och ta några kort också.

Kvällen var verkligen super! Efter att ha sett alla duktiga idrottare och på storbildskärm sett vad de har presterat under året blir man själv så himla motiverad till att fortsätta träna. Att se hur de sliter för att nå ett stor mål och sedan hur kämparglöden tar dem hela vägen dit är ju helt underbart. Glädjen i deras ögon är obeskrivlig och då är det inte så konstigt att man själv skulle vilja stå där en dag och ha just den känslan.
Ett bra tips till de idrottare som inte riktigt hittar glöden i sitt idrottande längre är att gå in på youtube och titta på klipp från stora tävlingar/matcher. Kolla in segrarnas målgångar och prissermonier och lägg märke till vilken glädje som utstrålas så ska ni se att ni kommer att finna motivation igen. :D


Idag så har jag jobbat lite extra på mammas jobb. Mitt uppdrag var att stoppa i papper i kuvert...närmare bestämt 995 stycken papper! I morron ska jag tillbaks dit och hjälpa till att arkivera.

Nu är det läggdags. God natt...


Nu är glada julen slut...

Kl 8 i morse fick jag ett samtal om att jag skulle vara i stan halv 10 för att jobba. Så idag har jag skottat snö i typ 5 timmar och även hunnit med en träning på det. Usch för plusgrader! För det första vill jag ju åka skidor och för det andra blir snön mycket jobbigare att skotta. Var är kylan?!

Var det inte nyss man plockade fram alla julsaker, köpte gran och bakade lussebullar? Så känner i alla fall jag så det var med lite vemod familjen insåg att julen faktiskt är över och att det var dags för julgranplundring. Så nu under kvällen spelade vi för sista gången (den här julen) julmusik medan allt från tomtenissar till julkulsbakelser åkte tillbaka ner i sina lådor. Efter all städning (det tar ett tag att sopa upp flera kilo barr från golvet) gjorde jag den traditionella fruktsalladen som avnjöts framför tv-programet "Minuten".


I morron börjar jag skolan:) Har saknat pluggandet så det ska blir rätt kul att komma tillbaka igen.

14/1

Har knåpat ihop ett litet collage med kläder och utrustning som får en att se riktigt snygg ut när man susar ner för pisten;) Kan man inte åka skidor och bara sitter och hänger i backen är det ju desto viktigar med coola kläder;D Synd bara att oftaste så är de snyggaste grejerna de dyraste när de gäller skidkläder. Här är en blandning med några mer prisvärda varianter och några lite dyrare.


Pjäxor - Stadium(salomon) - 1499 kr 
Värmesulor - Sportamore.se - 449 kr
Skidstrumpor i ullmix - Stadium - 199 kr
googles- ridestore.se - 1190 kr
Hjälm- Stadium - 549 kr
Jacka - Sportamore.se - 1795 kr
Skidbyxor- Stadium - 699 kr
Skärp - Sportamore.se - 400 kr
Mössa- Stadium- 199 kr


blåbärsplättar

Provade ett nytt recept idag till Lunch/mellanmål och det blev riktigt gott faktistk så jag tänkte jag kunde tipsa er om det. Det är blåbärsplättar som är ganska tjocka typ som de man käkar i USA med lönnsirap. Här är receptet:

3 ägg
2 dl minifraiche
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
1 dl frysta blåbär
2 msk smölt smör

Vispa ihop ägg och minifraiche. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, socker och blåbär. Häll hälften av smöret i smeten och smörj plättpannan med resten. Grädda plättar. Servera med lönnsirap och kesella citrus.


Skidor

I morse så drog jag iväg till Jursla och åkte lite längdskidor. De e verkligen superkul och bra träning på samma gång:) Passade på att ta med kameran också och fota lite nere vid sjön. Jullan ringde idag från Norge också och det var väldigt roligt att höra att hon har de bra.









otur i turen...

I natt snöade det vilket betyder mer jobb åt mig:) Har skottat snö i hela 6 timmar idag och jag kan lova att man är helt slut efter ett sådant pass. Avstod till och med från kvällens joggintur! Men måste säga att det här jobbet passar mig perfekt. Asså man får ju värsta gratisträning plus att man får var ute hela dagarna vilket jag tycker är skönt. Men som sagt så är det rätt slitsamt så jag hoppas nästan att jag inte ska få FÖR många pass- lagom är bäst!

Kvällen har spenderats tillsammans med syrran och vi fixade ihop en asgod vegetariskt lasagne och kollar just nu på film. "9 liv" heter den och än så länge (halvvägs ungefär) är den rätt så bra.



Fick en väldigt positiv överaskning idag när jag läste min mejl. Där stod det att jag hade vunnit "en eftermiddag med träning, pepp och inspiration tillsammans med Nike och VeckoRevyn". Blev såklart jätteglad men sedan lika besviken när jag insåg att jag inte kan vara med...bläää. Det krockar så klart men Tjaves egen tävling och den vill jag ju inte missa. Snacka om otur i turen:/ Jaja, nu är det väl nån annan lycklig tjej som får gå på eventet i stället. Här är i alla fall det jag missar...

Eftermiddagens schema:

16.00  VeckoRevyns läsare registrerar sig vid VeckoRevyns anmälningsdisk. Shopping (20% rabatt) & mingel.

16.20 THE NIKE BLAST SHOW

16.50  Modevisning av Nikes senaste kollektion med VeckoRevyn/Nikes nya size Hero-modeller.

17.05 - 17.35  Nike Training Club – GET FIT! Ett komplett träningsprogram för hela kroppen skapat av några av världens bästa atleter, men anpassat för dig.

17.40 - 18.10  Piloxing, en unik kombination av pilates, box och dans.

18.15 - 18.45 Föreläsning. Tema: självförtroende – Make Your Self 100% Earned.  Föreläsare är Cecilia Duberg, leg. psykolog, hälsocoach och gruppträningsinstruktör.

18.50 - 19.00 Avslutning. Goodiebags med överraskning från Nike och mycket mer till alla våra besökare.

 


Skidpremiär

Började dagen med lite skidåkning i Jursla tillsammans med syrran. Snön har legat sen november och ändå så var det faktiskt första åket(!) på hela vintern. Även fast jag har haft så mycket tid så har det liksom inte blivit av tidigare bara. Men va kul det var! Det kommer lugnt göras om fler gånger i vinter. Håll bara tummarna för att minusgraderna håller i sig så att snön är kvar länge till!


Värta läskiga backen :O




Vintagebok

Måste bara göra lite reklam för en superbra bok jag fick av syrran i julklapp. Boken heter kort och gott "Vintage" och i den kan du läsa om 1900-talets mode, från 1910 till 1980. De flesta kända designers står beskrivna och man kan även läsa lite andra roliga grejer som t.ex. hur man definierar ordet vintage. En hel del bra tips finns också. Så är du intresserad av vintagemode är den här boken perfekt!





I morse hjälpte jag Jullan som ska sticka iväg till Norge att packa. Tycker hon är så modig som åker iväg själv sådär. Tveksam om jag verkligen skulle våga de men de låter verkligen som ett äventyr! Så nu vet jag inte när jag får se henne nästa gång men förhoppningsvis ganska snart. Tänker minsann dra mig mig Jorunn och åka upp och hälsa på henne nån gång.

ny på jobbet

På förmiddagen idag hade jag mitt först jobbpass som gick ut på att sanda innergårdar i stan. Började med ett ganska kort pass på 3 timmar men måste säga att jobbet var bättre än väntat! Jag och två trevliga tjejer körde runt i en skåpbil och orienterade oss i stan med hjälp av en karta. Tiden gick rätt fort och det var faktiskt ganska kul:) Hoppas att jag får en del pass nu bara:)

Var ute och fotade lite fåglar i våran trädgård på eftermiddagen. Resultat:







Så här intresserad var vår katt Myllis av fåglarna.


8/1

Idag har varit en sån där jobbigt seg dag som man har ibland. Har bara gått omkring och inte gjort nått vettigt över huvud taget. Men så fick jag ett trevligt sms från Jullan om att vi skulle träffas hos en kompis i kväll så då kändes det lite bättre igen:)

I morron är mitt första jobbpass. Kl 09.00 ska jag vara i stan och sanda gator:)

 
                               
To nights outfit- klänningen är ett reafynd från Bik Bok- 199 kr!

Annie Leibovitz

De här fotona tillhör "Disney dream portrait serie" och är tagna av Annie Leibovitz. Hon har fotat kändisar som ska föreställa olika disneykaraktärer och bilderna är helt fantastiska!


Julianne Moore och Michael Phelps.


Scarlett Johansson som Askungen.


Julie Andrews och Abigial Breslin.


Rachel Weisz som Snövit.


Beyonce som Alice, Lyle Lovett som Haren och Oliver Platt som Hattmakaren.


David Beckham som Prins Philip i Törnrosa.


Mikhail Baryshnikov som Peter Pan och Gisele Bündchen som Wendy.


Jessica Biel som Pocahontas.


Jennifer Lopez som Jasmine och Marc Anthony som Aladdin.


Roger Federer som kung Arthur.


Whoopi Goldberg
som Anden.


Mary-Kate och Ashley

Asså, hur himla snygg still har inte dessa tvillingar! Älskar varenda plagg de har även om jag själva inte riktigt skulle våga mixa så som de gör, blir ibland på gränsen till för mycket. På dem är det ju liksom ok men på en helt "vanlig" person vet jag inte om det riktigt skulle gå hem. Men värsta bra inspiration iaf ju!
Som ni alla säkert vet kom deras genombrott i Huset fullt och jag kommer ihåg hur jag och syrran verkligen avgudade det programmet. Slutade med att M-K och A typ blev våra störst idoler och vi skulle verkligen köpa varenda film de hade varit med i (även om jag idag insett att de handlar om exakt samma sak allihop). Nu gillar jag dem inte som skådisar utan som grymma stilikoner!









Fick idag också veta att jag ska få jobba som snöskottare. Troligtvis med ett först pass redan i morron:) Tyckte det var perfekt med ett jobb där man får var ute och samtidigt får lite extra motion:)



Chloé Schuterman

                     
Chloé Shutterman är endast 12 år men har redan utvecklat ett stort modeintresse och klär sig som om hon vore typ 20. Men så heter ju också hennes mamma Nathalie Schuterman som driver butik med samma namn i stockholm och hennes pappa Christophe Dolhem som driver Dolhem design. Nu bloggar hon för tidningen Chic och där kan man hitta en hel del inspiration faktiskt. Så klart har det varit omdiskuterat om det verkligen är ok att en så ung tjej bloggar för en tidning. Är ni själva nyfikna kan ni följa länken:http://chloeschuterman.chic.se/


Vero Moda

Ni kanske har sett denna galaklänning som nyligen har dykt upp i vero Modas skyltfönster och tydligen kan man köpa den för 460 kr på deras hemsida: http://veromoda.bestsellershop.com/SE/festklanningar/couture-dress/309405. Vet inte om jag tycker den e så värst snygg, lite för mycket hallowen över den, men pengarna går till välgörenhet (Clean water project i Indien) och de är ju bra:)


reafynd

Startade dagen med lite simning inne i stan med Jullan. Har haft det så bra nu ett tag när hon har vart hemma men snart sticker hon till Norge och då vet jag inte hur jag ska klara mig. Blir liksom ensam kvar här i Åby! Jorunn är ju i Norrtälje och Matilda i Tyskland:/
Träffade pappa på stan efter det och käkade lunch och sedan åkte vi ut till Stegeborg och kollade till båten en snabbis.
 
Här är senaste fynden från rean. Kofta och byxor från Mango(MQ).

I morron är det tävling som gäller...årets första! 200m och 60m blir det:) Men nu blir det lite mys framför TV:n med familjen:)

Jul och Nyår 2010

Tänkte försöka sammanfatta mitt jul och nyårsfirande nu när kameran har kommit hem från mormor så jag kan lägga upp lite bilder också. Julafton började med julspel i kyrkan där jag och några till agerade änglakör och sjöng några sånger. Var riktigt mysigt och en bra start på julen:) Sen blev det grötlunch med några vänner till familjen och Kalles på tv så klart. På kvällen var bara familjen tillsammans och åt julbord och bytte julklappar. En viktigt tradition är släktkalaset hos mormor som alltid infaller på juldagen. Så efter den traditionella julottan morgonen efter åkte vi upp till Uppsala.




kusingänget - 2 pers.


söta kusinbarn




Vinterlandskap





Nyår firades hemma i Norrköping men på tre olika ställen. Vi var ett gäng på 9 pers som startade med middag hemma hos en kompis och drog sedan vidare till en lite större fest. Efter tolvslaget åkte vi hem till ytterligare en person (han hade kolsyrat vatten i kranen!!). Blev i alla fall ett riktigt lyckat nyår!

Idag har det blitvit en sväng på rean med och gjorde faktiskt ett par fynd. Visar sen när jag orakar...

RSS 2.0